Kosár
Az Ön kosara jelenleg üres!
Utoljára megtekintett
Szállítás


Facebook

Bankkártyás fizetés

Doctor's Best izületvédő / 120 db

Doctor's Best izületvédő / 120 db

Cikkszám: DRB-00080
Gyártó: Doctor's Best

A három legfontosabb izületvédő anyagot -glükozamin-szulfát, kondroitin-szulfát és az MSM- tartalmazó kiegészítő, melyek kedvező hatást gyakorolhat az ízületi porcokra. Elősegíthetik az ízületek regenerációját és javítják azok mozgékonyságát. Az MSM szerves formában kötött ként tartalmazó vegyület, mely szervezetünk számára kén forrásként szolgál, így a kötőszövetek megfelelő kén ellátásával járul hozzá azok egészséges működéséhez. 1 kapszula / 71 Ft

Hűségpont (vásárlás után): 255

8 500 Ft
A választott opciók feláraival növelt ár!
Nincs raktáron

Készlet értesítő

A termék jelenleg nincs raktáron, ezért nem rendelhető. Adja meg e-mail címét és értesítést küldünk amikor a termék ismét rendelhetővé válilk.

Sikeres feliratkozás

A megerősítéshez kattintson az e-mailben kapott hivatkozásra.

További információk a termékről:

Doctor's Best GLUCOSAMINE CHONDROITIN MSM

Tájékoztató:

Napi adag: 2*2 kapszula, így 1 doboz 1 hónapra elegendő adagot tartalmaz, egyébként legalább 3 hónapos folyamatos szedését javasoljuk.

Egyéb összetevő: cellulóz, növényi magnézium-sztearát, zselatin

Nem tartalmaz: tej, tojás, gabona, glutén, kukorica, szója, cukor, édesítőszer, keményítő, só, tartósítószer

A Glucosamine/Chondroitin/MSM tiszta glucosamin-szulfátot tartalmaz, ami HPLC teszteléssel igazolt. A glukózamin-szulfát a kitin-ből nyerik, a formulában a tiszta glukózaminhoz szulfátot adnak majd stabilizálják kálium-kloriddal.

Glucosamine/Chondroitin/MSM tartalmaz 90%-nál is tisztább kondroitin-szulfátot. A minőség ellenőrzésre High-Performance Liquid Chromatography (HPLC), és Cetyl Pyridinium Chloride (CPC) titrálást használnak.

Glucosamine/Chondroitin/MSM OptiMSM®-et tartalmaz azaz, methylsulfonylmethane, MSM ami 99.9% tisztaságú. Az összetevő az emberi szervezetben és élelmiszerkben is előfordul. Az MSM kitűnő, könnyen felszívódó biokénforrást biztosít.

A Glukózamin és kondroitin-szulfát szerepe az izületekben
A kötőszöveti porcok kötőszöveti sejtekből a porcsejtekből épülnek fel, ami fehérje mátrixba (főleg kollagén) és komplex proteoglikonokba ágyazott, ez számos oldalláncot tartalmazó fehérjét alkot. Ezen oldalláncok főleg kondoritin-szulfát és keratin-szulfátot tartalmaznak, és hosszú poliszahharid molekulákat glukózamin-glikánokat. A kondroitin-szulfát (CS) és egyéb glukózamin-glikánok megkötik a vizet. Ezen molekulák közé köszönhetően a negatív töltések taszításának, könnyen be tud lépni a vízmolekula, így könnyen összenyomhatóvá válik a porc és képes az ütődéseket elnyelni.1

A glukózain alapvető építő kövei a proteglikánoknak és glukozaminglikánoknak. A glukózamin-szulfát (GS) segít az izületek egészségének fenntartásában a kötőszövetek stimulálásának felépítésében valamint glukózaminglikánok formálásában és a hialuronsav proteglikánok építésében.2

Bizonyíték a GS és CS hatékonyságára

Rengeteg izületi egészséggel kapcsolatos vizsgálatok tárgya volt a GS és CS valamint a kettő kombinációja. 2009-es meta-analísis összefoglalta, 6 jól megtervezett kutatás ahol 1,502 résztvevőt vizsgáltak. A szerzők megállapították, hogy a CS és GS hosszútávú szájon át tartó szedése GS: 1,500 mg napi adagban több mint 3 évig, CS: 800 mg napi adagban legalább 2 éves vizsgálat során segített fenntartani az egészséges térdizületeti struktúrát.3 2008-ban a GS & CS vizsgálták a londoni kutatók és megállapították, hogy a GS és CS közös használata 'kiállja az idő próbáját!' 4

A glukózamin-szulfát az egyi klegfontosabb és legjobban kutatott izülethre ható anyag volt.5 A GS rvéletlenszerű, kettős vak vizsgálatban, 252 részvevővel megállapította, hogy a térdizületi komfort érzet jobb volt azoknál akik GS kaptak mint a placebo csoportban. Egyéb vizsgálatok ezt alátámasztották.7, 8

Hasonlóan GS-hoz a CS is hatást gyakorol az izületi funkcióra, a metalloproteases mátrixokra (MMPs). CS inhibitálja az MMP-3 szintézist, így hatással van a proteoglikánokra.9

Klinikai kutatások az MSM-el kapcsolatosan
A kettős vak placebo kontrolált vélellenszerű vizsgálatokból kiderül, hogy az MSM 50 résztvevőn 12 hetes vizsgálatban az OptiMSM® methylsulfonylmethane nagyobb izületi komfortérzést tapsztalatak.10 MSM szintén statisztikailag szignifikáns változást a vizelet malondialdehid szintben, ami az oixidatív stressz jelző faktora.

MSM szintén használták GS-al együtt, az egyik ilyen vizsgálatban 118 résztvevő közül véletlenszerűen kiválasztottak 4 csoportot, ahol az egyik csoport a négyből 12 héten keresztül glukózaminból 500 mg-ot fogyasztott napi háromszor, a másik MSM-ből 500 mg-t szintén napi háromszor fogyasztott, a harmadik csoport a kettő kombinációját a nagyaedik placebot. GS egyedül és MSM egyedül is bizonyította az izületekre gyakorol jótékony hatását, míg a kettő kombinációja még hatékonyabb volt a vizsgálatban.11


Irodalom:

 1. Mansour, J., Biomechanics of Cartilage, in Kinesiology: The Mechanics and Pathomechanics of Human Movement. 2004, Lippincott Williams & Wilkins: Baltimore. p. 14.
 2. Kelly, G.S., The role of glucosamine sulfate and chondroitin sulfates in the treatment of degenerative joint disease. Altern Med Rev, 1998. 3(1): p. 27-39. Click for study.
 3. Lee, Y.H., et al., Effect of glucosamine or chondroitin sulfate on the osteoarthritis progression: a meta-analysis. Rheumatol Int, 2010. 30(3): p. 357-63. Click for study.
 4. Huskisson, E.C., Glucosamine and chondroitin for osteoarthritis. J Int Med Res, 2008. 36(6): p. 1161-79.
 5. Vangsness, C.T., Jr., W. Spiker, and J. Erickson, A review of evidencebased medicine for glucosamine and chondroitin sulfate use in knee osteoarthritis. Arthroscopy, 2009. 25(1): p. 86-94. Click for study.
 6. Noack, W., et al., Glucosamine sulfate in osteoarthritis of the knee. Osteoarthritis and Cartilage, 1994. 2: p. 51-59. Click for study.
 7. Muller-Fassbender, H., et al., Glucosamine sulfate compared to ibuprofen in osteoarthritis of the knee. Osteoarthritis Cartilage, 1994. 2(1): p. 61-9. Click for study.
 8. Herrero-Beaumont, G., et al., Glucosamine sulfate in the treatment of knee osteoarthritis symptoms: a randomized, double-blind, placebo-controlled study using acetaminophen as a side comparator. Click for study.
 9. Monfort, J., et al., Biochemical basis of the effect of chondroitin sulphate on osteoarthritis articular tissues. Ann Rheum Dis, 2008. 67(6): p. 735-40. Click for study.
 10. Kim, L.S., et al., Efficacy of methylsulfonylmethane (MSM) in osteoarthritis pain of the knee: a pilot clinical trial. Osteoarthritis Cartilage, 2006. 14(3): p. 286-94. Click for study.
 11. Usha, P.R. and M.U. Naidu, Randomised, Double-Blind, Parallel, Placebo- Controlled Study of Oral Glucosamine, Methylsulfonylmethane and their Combination in Osteoarthritis. Clin Drug Investig, 2004. 24(6): p. 353-63. Click for study.

Kapcsolódó termékek:

Vásárlói vélemények:

Kérdések és válaszok:

További kérdések/vélemények:

Vevőszolgálat:
Kedves Gyöngyi, azt javasoljuk, hogy egyeztesse kezelőorvosával azt, hogy az Ön által alkalmazott gyógyszerek mellé ajánlja-e a készítményben levő hatóanyagokat.
2016.09.06. 10:58
Gyöngyi:
Szeretném kipróbálni a szert, csak az a kérdésem, hogy szív gyógyszer, vérhigito gyógyszer szedése mellett alkalmazhato-e?
Köszönöm
2016.09.03. 21:00
Vevőszolgálat:
Kedves Elenei, kondroitin-szulfát mellett felesleges olyan terméket szedni amiben szintén van ez a hatóanyag. Esetleg más típusú hatóanyagokat kéne bevetni ilyen pl.: glükózamin-szulfát, kollagén, MSM, kurkumin stb.
2014.08.07. 15:41
Eleni:
T. Cím!
érdeklődnék condrosulf gyógyszer mellett szedhető e a készítmény ? Segít e a prchiányon illetve gyulladáson?
2014.08.07. 13:56
Vevőszolgálat:
Kedves Bakonyi János, elvileg igen fele adagban mint felnőttek esetében, bár először mi a megfelelő mikro-makro tápanyag bevitelét tennénk helyre. Érdemes fehérje dúsan táplálkozni, sok folyadékkal, valamint az omega-3 bevitele és a C viitamin az izületekre is jótékony hatást fejt ki, ezután érdemes csak izületvédő készítményekkel próbálkozni.
2014.03.10. 09:54
Bakonyi Janos:
Udvozlom...egy kerdesem lenne onokhoz....a kisfiam a napokban tolti be a 11.eletevet, aktiv sporttal foglalkozik, kezilabdazik, szeretnem neki a legjobbat, ez a termek amit forgalmaznak adhato e ennyi idos gyermeknek?es ha igen melyiket javasoljak?.....elore is koszonom....az apa.
2014.03.09. 07:34
Ügyfélszolgálat:
Kedves Török Mária!
Köszönjük kérdését! Szoktak adni a kutyáknak ízület javító készítményeket, de egyeztessen az állatorvossal javasolja-e a terméket. A sima glucosamine kapszulából kivéve az ételébe keverve javasolható. http://vitaminbolt.eu/termek/best_glukozamin-szulfat_750mg__180db.html Egyeztessen az orvossal!
2013.12.16. 10:58
TÖRÖK MÁRIA:
Azt szeretném kérdezni hogy ezeket a készitményeket lehet-e adni kutyáknak izületvédőnek vagy csak embereknek a felszívódás miatt?
Köszönöm
2013.12.14. 06:44
Vevőszolgálat:
Kedves Szedlák Sándorné, az étrend-kiegészítőknek általában megelőző funkciójuk van. Egészségügyi panasz esetében célszerű szakorvoshoz fordulnia.
2013.10.11. 09:04
Szedlák Sándorné:
Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy a termék segít-e nagyfokú kis ízületek kéz, lábfej kopására?
Köszönettel Szedlák Sándorné
2013.10.11. 08:09
Vevőszolgálat:
Kedves Kucsin Gézáné, előző válaszunkban is leírtuk, hogy a terméknek elsősorban megelőző funkciója van, viszont a best hialuronsav valamint jelen készítmény együttes szedésével jó eredmények ill. vevői visszajelzéseink vannak. A termékek nem gyógyszerek, viszont kb. 1 hónapos szedést követően érezhető szokott lenni javulás. Esetleg egy próbát megérne.... hosszútávon a fogyás és majd az enyhe mozgás (séta) biztosan plusz segítség lenne!
2011.04.11. 07:28
kucsin gézáné:
Tanácsot szeretnék kérni,nagy fokú kopást meszesedést beszükülést állapitot meg az orvos a térdembe.plussz 3dl vizet is le csapolt ez már fél éve történt.De a fájdalom nem mulik...szedek már mindent gyulladás csökkentő az ami használ de naponta 2db..a súlyom is sok az orvosom azt mondta le kellene fogynom meg sokat kellene gyalogolnom..na ez ami nem megy kérem segitsenek,hogy számomra melyik termék szedése lenne a leg hatásosabb maradok tisztelettel kucsin gézáné
2011.04.10. 09:23
Vevőszolgálat:
Kedves Ocskó Ferencné, a terméknek elsősorban megelőző funkciója van, viszont a best hialuronsav valamint jelen készítmény együttes szedésével jó eredmények ill. vevői visszajelzéseink vannak, egy próbát véleményünk szerint megér, viszont nem rögtön jelentkezik az előnyös tulajdonsága a terméknek, azt néhány hétig szedni kell. Érdemes egy szakorvost is felkeresnie ha fájdalma nem csökken.
2011.03.31. 18:58
Ocskó Ferencné:
A jobb karom szinte nem tudom felemelni. és a bal térdem szintén nagyon fáj , éjjel minden megterhelés nélkül annyira fáj, hogy nem tudok aludni. Arra vajon jót tenne -e termék. Válaszát köszönöm Ocskó Ferencné
2011.03.31. 15:50
Vevőszolgálat:
Kedves Sóti Róbert, csonthártya gyulladás enyhítését nem segíti elő a termék, inkább megelőző funkciója van, ettől függetlenül az izületek védelmében kiegészítésre ajánljuk a termék szedését, előnyös tulajdonsága hosszabb távon fejti ki hatását.
2010.12.29. 08:54
Sóti Róbert:
Üdvözlöm,érdeklődnék,hogy a termék teniszkönyök fájdalmakra és annak kezelésére alkalmas-e?Előre is köszönöm.
Maradok Tisztelettel Sóti Róbert.
2010.12.28. 14:05
Figyelmeztetés! Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére, az EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 1169/2011/EU rendelete alapján (2011. október 25.). Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címkefeliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük, a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe! Az egyes étrend-kiegészítők hatása egyénileg eltérő lehet és hatásuk nem garantált!
Gyártók
Kereső
Kifejezés: 

Keresés

Webáruház értékelés

vitaminbolt.eu

Kosárba

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.