Kosár
Az Ön kosara jelenleg üres!
Utoljára megtekintett
Szállítás


Facebook

Bankkártyás fizetés

Best Vitamin D3 2000IU / 180db

Best Vitamin D3 2000IU / 180db

Cikkszám: DRB-00210
Gyártó: Doctor's Best

A Vitamin D3 (cholecalciferol) az egészséges csontozathoz fontos a megfelelő mennyiségű bevitele, kitüntetett szerepe lehet még az  immunrendszer, kardiovaszkuláris funkció és anyagcsere megfelelő működéséhez.
1 doboz termék fél évre elegendő mennyiséget tartalmaz! 1 lágykapszula / 34 Ft

Hűségpont (vásárlás után): 180

6 000 Ft
A választott opciók feláraival növelt ár!
Nincs raktáron

Készlet értesítő

A termék jelenleg nincs raktáron, ezért nem rendelhető. Adja meg e-mail címét és értesítést küldünk amikor a termék ismét rendelhetővé válilk.

Sikeres feliratkozás

A megerősítéshez kattintson az e-mailben kapott hivatkozásra.

További információk a termékről:

 Best Vitamin D3 2000IU

Tájékoztató


Adag: 1 lágyzselatin kapszula
1 doboz tartalmaz:  180 adagot
                                                                      Mennyiség             napi érték%
Vitamin D3                                                 2000IU (50mcg)         1000%
------------------------------------------------------------------------------------------------

Egyéb összetevők: extra szűz olivaolaj, zselatin, glicerin, tisztított víz

Nem tartalmaz: tej, tojás, gabona, glutén, kukorica, cukor, édesítőszer, keményítő, só, tartósítószer

A D vitamin csontokra gyakorolt hatását sok kísérlet alátámasztotta. Mostani kutatások megállapították, hogy  főleg  középkoru hölgyek esetében alacsony a D vitamin szint, ami visszavezethető a csontok egészségére. Az egyik kísérletben - ahol 2606 posztmenopauzás hölgyet vizsgáltak- , több mint 64%-uk kisebb volt a D vitamin szintje mint 30nmol/lit, az optimális szint kb. 35-100 nmol/lit-nek kellene lenni.

Egy 400NE tartalmazó D-vitamin készítmény kb 3 nmol/lit-el emeli a vérkoncentrációt, az általunk forgalmazott termék folyamatos szedésével kb. 15nmol/lit-es koncentráció emelkedéssel lehet számolni. Természetesen ezen érték sok mindentől függ, érdemes vérvételes eredményt -25(OH) D3 vitamin- összehasonlítani a termék szedése előtt és után. 30nmol/lit érték alatt mindenképpen javalt a kiegészítő használata!

Szendi Gábor Paleolit táplálkozás című könyvében egy egész fejezetet szentel a D-vitamin témájának, számtalan hiteles orvostudományi irodalmi hivatkozással. Ezek között szerepel az,  hogy még testúly-kilogrammonként 2000 NE D-vitamin elfogyasztásakor sem tapasztaltak semmilyen negatív hatást, sőt kifejezetten hatékony volt vírusos fertőzések ellen. Ez hatalmas mennyiség, egy 70 kg-os embernél 140.000 NE. A szokásos készítmények 400-800 NE D-vitamint tartalmaznak, tehát itt sem kell ártalomtól tartani.
Egyébként Szendi Gábor könyvéből kiderül, hogy egy enyhe bőrpírig tartó napozás következtében kb. 20.000 NE D-vitamin szintetizálódik a testünkben, valamint a mellrák rendkívül szoros kapcsolatban áll a D-vitamin hiánnyal. a legalacsonyabb D-vitamin szintűek mellrákkockázata 5x nagyobb mint a magas D vitaminnal rendelkezőké. Szendi Gábor szerint felnőtteknek a napi adagja legalább 2000NE kéne, hogy legyen, pontosan annyi mint jelen termék D vitamin tartalma, hivatalosan ennél több D vitamin-t nem is tartalmazhatna a termék az európai direktívák miatt (ez a felső határ).

Influenza ellenes hatása is köztudott Cannell influenza esetén a felkészülésre napi 5000NE-et ajánl (gyerekeknek 13 kg-ént 1000NE-t), az influenza megbetegedés esetén az adag növelhető. 

Origo (2012.02.23), részlet:

"A magyar orvostársadalom példátlan összefogásának eredményeképpen született meg az a szakmai ajánlás, amely a jelenleg ajánlott D-vitamin-mennyiség közel tízszeresének bevitelét ajánlja felnőtt ember számára a novembertől márciusig terjedő időszakban.

"Valójában a D-vitamin nem is vitamin, semmi köze a vitaminokhoz, szerencsétlen az elnevezése. Ez egy hormonszerű előanyag, amely hozzájárul az aktív D-hormon termelődéséhez a szervezetben" - mondta az I. D-vitamin Napon dr. Takács István, a Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikájának docense. A rendezvény megszervezéséhez 12 orvosi szakmai társaság fogott össze, hogy ráirányítsa a figyelmet a D-vitamin-bevitel fontosságára. Ez példátlan összefogásnak számít a magyar orvostársadalomban - mondta dr. Szekeres László, az oszteoporózistársaság elnöke.

Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet hivatalosan még mindig napi 200 nemzetközi egység D-vitamin bevitelét ajánlja. A szakmai társaságok által most megfogalmazott állásfoglalás azonban 1500-2000 nemzetközi egység bevitelét fogja javasolni táplálékkiegészítő formájában felnőtt embernek a téli hónapokban. Túlsúlyosak esetében ez az érték még magasabb, akár 3-4000 egység D-vitamin is indokolt lehet. (A hivatalos ajánlást a 12 társaság egy hónapon belül teszi közzé.)

Mivel magzati korban a D-vitamin-ellátottság az anya vitaminszintjével arányos, a várandósság alatt különösen fontos a megfelelő pótlása. Az új hazai szakmai ajánlás szerint a várandósság alatt az ideális D-vitamin-szint fenntartásához legalább napi 2000 egységnyi vitamin bevitele szükséges.

Itthon szinte mindenki D-vitamin-hiányos
Jelenleg a háziorvosnak nincs joga a D-vitamin-szintet mérő laborvizsgálatot felírnia. A D-vitamin szintjét a vérből mérik a 25(OH)D3 szintjének meghatározásával. Bár a szakemberek szerint itthon a lakosság legalább 70 százaléka biztosan vitaminhiányos, ha valaki erről tényszerűen is meg szeretne győződni, ezzel foglalkozó laboratóriumokban jelenleg 4-7 ezer forint közötti összegért méretheti meg D-vitamin-szintjét. A hamarosan megjelenő konszenzusos ajánlás javasolni fogja a meghatározott rizikócsoportok egészségbiztosítás által támogatott szűrését is.

"A magyar lakosság 25(OH)D3-vitamin-szintje átlagban 15-20 nmol/liter körül mozog, miközben a normál tartomány 30-60 nmol/liter. Ha tízmillió magyar D-vitamin-szintjét csak a normál tartomány alsó küszöbére szeretnénk felhozni, akkor ehhez egy évben körülbelül 15 milliárd forintra lenne szükség. Cserébe viszont körülbelül 200-250 milliárd forint lenne a különböző betegségek gyógykezelésén megspórolható összeg az amerikai és nyugat-európai modellek szerint" - mondta dr. Lakatos Péter, a Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikájának endokrinológusa.

Rengeteg betegség kialakulásában szerepe van a D-vitamin-hiánynak

A D-vitamin-hiány csontvesztéshez, csontritkuláshoz vezet, súlyos hiány esetén pedig csontlágyulás is felléphet. D-vitamin-hiányosoknál megnő a csonttörések kockázata, a csontritkulásra szedett készítmények hatásossága csökken.

Az autoimmun betegségek közül az alacsony D-vitamin-szint növeli a reumás ízületi gyulladások, az inzulinfüggő cukorbetegség és a sclerosis multiplex kialakulásának esélyét.

A kutatások szerint a D-vitamin hiánya hozzájárul a szívelégtelenség kialakulásához, súlyosbodásához, megnöveli a magas vérnyomás és az érelmeszesedés kockázatát.

Vesebetegségek esetén a D-vitamin-hiány kockázata fokozott, ezért a megfelelő D-vitamin-pótlás kiemelt jelentőségű.

Emlőrák és vastagbéldaganatok kialakulása és lefolyása szempontjából a D-vitamin-hiány bizonyítottan rizikótényező.

A D-vitamin-hiány nagy valószínűséggel kedvezőtlenül befolyásolja a teherbe esést.

A policisztás ovárium szindróma esetén a D-vitamin-szint normalizálása feltétlenül javasolt.

Magzati és csecsemő-, illetve kisgyerekkori D-vitamin-hiányban az 1-es típusú cukorbetegség kockázata fokozódik.

Felnőttkorban a D-vitamin-hiány növeli a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát.

A máj- és epeúti betegségek fokozzák a D-vitamin-hiány kockázatát.

 Irodalom:

  1. Cannell JJ, Hollis BW. Use of vitamin D in clinical practice. Altern Med Rev. 2008 Mar;13(1):6-20. Click here for study.
  2. Office of Dietary Supplements. Dietary Supplement Fact Sheet: Vitamin D. http://ods.od.nih.gov/factsheets/vitamind.asp#h3
  3. Holick MF, Chen TC, Lu Z, Sauter E. Vitamin D and skin physiology: a D-lightful story. J Bone Miner Res. 2007 Dec;22 Suppl 2:V28-33. Click here for study.
  4. van Etten E, Stoffels K, Gysemans C, Mathieu C, Overbergh L. Regulation of vitamin D homeostasis: implications for the immune system. Nutr Rev. 2008 Oct;66(10 Suppl 2):S125-34. Click here for study.
  5. Zittermann A, Koerfer R. Vitamin D in the prevention and treatment of coronary heart disease. Curr Opin Clin Nutr Metab Care. 2008 Nov;11(6):752-7. Click here for study.
  6. Zittermann A, Frisch S, Berthold HK, Götting C, Kuhn J, Kleesiek K, Stehle P, Koertke H, Koerfer R. Vitamin D supplementation enhances the beneficial effects of weight loss on cardiovascular disease risk markers. Am J Clin Nutr. 2009 May;89(5):1321-7. Click here for study.
  7. Scragg R, Sowers M, Bell C. Serum 25-hydroxyvitamin D, ethnicity, and blood pressure in the Third National Health and Nutrition Examination Survey. Am J Hypertens. 2007 Jul;20(7):713-9. Click here for study.
  8. Lips P, Hosking D, Lippuner K, Norquist JM, Wehren L, Maalouf G, Ragi-Eis S, Chandler J. The prevalence of vitamin D inadequacy amongst women with osteoporosis: an international epidemiological investigation. J Intern Med. 2006 Sep;260(3):245- 54. Click here for study.
  9. Viljakainen HT, Natri AM, Kärkkäinen M, Huttunen MM, Palssa A, Jakobsen J, Cashman KD, Mølgaard C, Lamberg-Allardt C. A positive dose-response effect of vitamin D supplementation on site-specific bone mineral augmentation in adolescent girls: a double-blinded randomized placebo-controlled 1-year intervention. J Bone Miner Res. 2006 Jun;21(6):836-44. Click here for study.
  10. Holick MF. Vitamin D: importance in the prevention of cancers, type 1 diabetes, heart disease, and osteoporosis. Am J Clin Nutr. 2004;79(3):362-371. Click here for study.

 

Hasonló termékek:

Vásárlói vélemények:

Kérdések és válaszok:

További kérdések/vélemények:

Vevőszolgálat:
Kedves Hajos Tünde, szerintünk nem okoz problémát a termékek együttes szedése, a D vitaminnak a véralvadásra nincsen hatása.
2016.04.26. 14:07
Hajos Tunde:
Szeretnem megkerdezni,hogy alvadasgatlo ( clexane 4000) melle szedheto e d vitamin.Bokatores miatt egy dobozzal irtak fel. Koszonom a valaszt.
2016.04.25. 20:34
Hajos Tunde:
Szeretnem megkerdezni, hogy alvadasgatlo (clecxane 4000 oldatos injekcio) melle szedheto e a d vitamin. Bokatores miatt egy dobozzal irtak fel.
2016.04.25. 20:24
Vevőszolgálat:
Kedves Török Imréné, a D vitaminon belül különböztetünk meg D3 és D2 vitamint, tehát mindkettő D vitamin. A D2 (ergokalciferol) és a D3 (kolekalciferol) vitamint. D2 vitamint tartalmaznak inkább a növények, vegyesen mindkettőt pedig az állati eredetű élelmiszerek. A D3 vitamin sokkal aktívabb, mint a D2, és ez keletkezik a napsugárzás hatására a bőrben is. A mértékegység pedig a nemzetközi egységből jön (NE, IU). Hivatalosan a mikrogrammot használjuk.
2013.10.18. 15:59
Török Imréné:
Mi a különbség a D3 2000 IU és a D 2000 NE vitamin között? Epekövesek szedhetik-e ?
2013.10.18. 15:47
Vevőszolgálat:
Kedves Hód Miklósné, a legegyszerűbb ha megrendeli a webshopban, holnapi nap fel is tudjuk adni. A betegségével nincs összefüggésben a D3 vitamin szedése, a napi hivatalos adag 1 lágyzselatin kapszula, így fél évre elegendő a termék.
2012.11.08. 12:29
Hód Miklósné:
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne hozzájutni minél hamarabb a D3 vitaminhoz.
Magasvérnyomásom van és nyaki gerinc problémával küszködök és ülő munkát végzek. Szinte minden nap fáj a fejem.
Hány szemet javasol és szedhetem-e?
Köszönettel, várom válaszát.
2012.11.08. 11:52
Vevőszolgálat:
Kedves Somogyi Tamás, a napi 1 kapszulával nem tudja túladagolni a D vitamint. A legjobb D3 vitamin forrás a napozásból képződik, viszonylag nagyobb mennyiséget tartalmaz az állati eredetű élelmiszerek mint pl.: a halmájolaj, tej, vaj, máj, tojás.
2012.10.19. 15:20
Somogyi Tamás:
Tisztelt Vevőszolgálat!

Érdeklődöm, hogy a termék szedése mellett (napi 1 kapszula) a napi rendes táplálkozással lehetséges e D vitamin túladagolást elérni, illetve ha igen, akkor ennek milyen tünetei vannak? Melyek a jellemzően magas D vitamin tartalmú élelmiszerek (növényi, állati egyaránt)?

Előre is köszönöm válaszukat!

Üdvözlettel,

Somogyi Tamás
2012.10.19. 10:55
Ügyfélszolgálat:
Kedves Halas Ramon! A napi ajánlott bevitel 2000 NE, tehát 1 lágy zselatin kapszula/nap. Nem írhatunk mást, ez a javasolt napi adag. Természetesen az Ön döntése, hogy mennyit szed be belőle. A kálcium bevitelét javasoljuk.
Vitaminbolt ügyfélszolgálat
2012.10.02. 15:19
Halas Ramon:
T.Vevőszolgálat! 90kilós 22 éves sportoló srác vagyok és azt szeretném megtudni, hogy napi egy szem is elég nekem ebből a d vitaminbol, vagy esetleg 2-tőt kellene szednem? Valamint érdemes-e mellé kálciumot is szednem? Üdv
2012.10.02. 13:32
Vevőszolgálat:
Kedves Kovács Rozália, nagyjából értjük csak a kérdést, lanolinból nyerik ki a D3 vitamint és csak az van benne, napi 1 szem a maximális hivatalos napi adag a termékből, Dr. Cannell szerint (video) aki a D vitamin tanács elnöke az USA-ban ajánl 5000IU-t, amivel a felnőtt lakosság 90%-nak visszaáll a megfelelő D vitamin szintje, huzamosabb szedést követően. Mi ezt hivatalosan nem állíthatjuk, mivel az 5000IU, ami 125mcg D3 vitamint jelent, meghaladja az EU és a magyar maximum beviteli értéket! A termékben 180db lágyzselatin kapszula található. Reméljük sikerült kérdéseire választ adnunk.
2012.08.14. 08:38
Kovacs Rozalia:
Szeretnék érdeklődni ,hogy mit tartalmaz a D vitamin. é felnőtt ember 60 év körüli, hány szemet szedjen., ha db-os kiszerelés van.
Köszönettel. Rozali
2012.08.13. 18:28
Vevőszolgálat:
Kedves Marika Fehér, nem az Ön által említett problémákra de mindenképpen mint napi alap vitamin javasoljuk a D vitamin szedését, emellett Omega 3, multivitamin valamint az izületvédő csoportból a glükózamin, kondroitin, MSM, hialuronsav, kollagén, kurkuma termékeket. Ezen termék csoportok kipróbálását lenne célszerű megfontolnia.
2012.07.19. 15:50
Marika Fehér:
T. Vevőszolgálat! Magas vérnyomásra gyógyszert kapok, izületi fájdalom a kezeimben. A D3 vitamin szedése segíthetne a problémámon? Köszönettel Fehérné.
2012.07.19. 15:31
Vevőszolgálat:
Kedves Farkas Ibolya, pontosan mi az ami érdekelné? A termék rendelhető, akár telefonos akár email-es rendelés formájában is. Egyéb kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésére.
2012.01.30. 07:52
Farkas Ibolya:
Érdekelne a D vitamin készítmény
2012.01.28. 21:38
Vevőszolgálat:
Kedves Ötvös Sándorné, célszerű kezelőorvosával egyeztetni, hogy szedhető-e az Ön által alkalmazott kumarin típusú véralvadásgátló mellett a D vitamin. Mivel vitaminról van szó, szerintünk nem okozhat problémát, összeférhetelenségi listában nem található viszont ezt csak a kezelő orvosa állíthatja hivatalosan.
2011.12.16. 09:17
ötvös sándorné:
Syncumar mite szedése ,mellett lehet
D -vitamint szedni??????
2011.12.15. 23:27
Vevőszolgálat:
Kedves Kis Edit, rengeteg mindentől függ az hogy milyen gyorsan emeli a termék a vérben a D vitamin szintet, azért javasoljuk a vérvételt a termék megkezdése előtt mivel ez a legobjektívabb eredmény, mivel folyamatosan használja a szervezet a szabad D vitamint ill a (1,25(OH)2D) aktív összetevőt. Természetesen az életmód pl. napfény, szolárium, étkezés stb. mind hatással van a D vitamin szintre... Nyilván ha emeli az adagot hamarabb el lehet érni az optimális szintet, viszont a napi 1 kapszula az EU-s felső határ a termékből!
2011.12.07. 16:09
Kis Edit:
Az ismertetőben ez áll: "az általunk forgalmazott termék folyamatos szedésével kb. 15ng/ml-es koncentráció emelkedéssel lehet számolni." Kérdésem: Ez az emelkedés mennyi idő alatt t9rténik meg? Egy hónap alatt? Napi 2 kapszula fogyasztása esetén felére csökken ez az idő? Köszönettel: Kis Edit
2011.12.07. 15:47
Vevőszolgálat:
Kedves Fejes Éva, hivatalosan a Dr. Rodler féle ajánlásban 400IU a napi javasolt mennyiség a 7-10 éves gyermek D vitamin adagjának, így mi sem állíthatunk mást. Ennek ellenére vannak más vélemények is, így célszerű elolvasni a következő cikket: http://www.tenyek-tevhitek.hu/d-vitamin-adagolas.htm
2011.03.06. 09:15
Fejes Éva:
Tisztelt Vevőszolgálat!
7 éves, 25 kg-os lányom is kaphat napi 1 kapszulát a termékből?
2011.03.05. 22:39
Vevőszolgálat:
Kedves Jaksa Kata, javasoljuk a következő cikk elolvasását, ami klinikai vizsgálatokon alapuló eredményeket közöl, terhesség és szoptatás idején jaasolt D vitamin beviteléről, egyébként a napi 2000NE D vitamin bevitele nem okozhat problémát! http://www.tenyek-tevhitek.hu/d-vitamin-adagolas.htm
2011.02.03. 14:53
Jaksa Kata:
Tiszteletem! Szeretném megkérdezni, hogy terhesen szedhetem e a napi 1 kapszulát, nem ártok e vele a babának?
Köszönettel JK
2011.02.03. 11:44
Vevőszolgálat:
Kedves Németh Lajos, A D-vitamin zsíroldékony vitamin, másik neve a kalciferol. Kétféle D-vitamin különböztetünk meg: a D2 (ergokalciferol) és a D3 (kolekalciferol) vitamint. D2 vitamint tartalmaznak inkább a növények, vegyesen mindkettőt pedig az állati eredetű élelmiszerek. A D3 vitamin sokkal aktívabb, mint a D2, és ez keletkezik a napsugárzás hatására a bőrben is.
2011.01.06. 15:50
Németh Lajos:
Van különbség a D és a D3 vitamin között? Ha van akkor leírnák részletesen, hogy mi. Köszönettel.
2011.01.06. 14:37
Vevőszolgálat:
Kedves Szollosy Éva !
Köszönjük érdeklődését.
A Metformin és a D vitamin együttes hatását nem ismerjük , kérjük erről kezelőorvosával egyeztessen .
2010.12.02. 17:12
szollossy Éva:
napi 3 x 850 mg metformin szedése
esetén nyugodtan szedhető?
2010.12.02. 12:29
Vevőszolgálat:
Kedves Teremi Gábor, gyermekeknek a hivatalos napi adag 10 mikrogramm naponta, ami 400NE D vitaminnak felel meg, ami kb. 1 csepp az Ön által használt készítményből naponta. Jelen esetben a Best D3 vitamin hatóanyaga 5*-e a gyerekek hivatalos napi adagjának, így mi sem javasoljuk.
2010.11.01. 18:29
Teremi Gábor:
14 HÓNAPOS GYEREKEMNEK LEHET-E BELŐLE ADNI,MIVEL A VIGANTOL OLAJBÓL ELÉG KEVESET ADNAK HIVATALOSAN?
2010.11.01. 17:03
Vevőszolgálat:
Kedves Nagy Attila, mi nem írhatunk mást törvényesen mint azt, hogy a maximális napi adagot-felső határt ne haladja meg ami 2000NE (IU), avagy 50mikrogramm a D3 vitaminból. A napi 1 kapszula fogyasztását javasoljuk a termékből!
2010.11.01. 10:59
Nagy Attila:
T. Vevőszolgálat! 38 kg-os 10 éves fiamnak fokozatosan felépítve kell adnom a D-vitamint, míg el nem éri a megfelelő napi adagot? Vagy egyből mehet a max. adag? (A téli vírusfertőzések elkerülésére az 1000Ne/13kg-os adagolást figyelembe véve.) Köszönettel: Nagy Attila
2010.11.01. 10:22
Vevőszolgálat:
Kedves Madar Anett, Köszönjük érdeklődését. Összetevők: D3 vitamin (lanolinból), szójababolaj, lágykapszula anyaga (zselatin, glicerin, tisztított víz). Jelenlegi szállítmány: 2013.05-ig használható fel.
2010.10.28. 08:30
Madar Anett:
Mi a pontos összetevők listája? Halmájolaj az alapja? Mennyi a szavatossági ideje (érdemes-e bespájzolnom belőle)?
2010.10.27. 21:12
Figyelmeztetés! Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére, az EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 1169/2011/EU rendelete alapján (2011. október 25.). Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címkefeliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük, a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe! Az egyes étrend-kiegészítők hatása egyénileg eltérő lehet és hatásuk nem garantált!
Gyártók
Kereső
Kifejezés: 

Keresés

Webáruház értékelés

vitaminbolt.eu

Kosárba

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.