Kosár
Az Ön kosara jelenleg üres!
Utoljára megtekintett
11 900 Ft
Szállítás


Facebook

Bankkártyás fizetés

Best Tokotrienol

Best Tokotrienol

Cikkszám: DRB-00216
Gyártó: Doctor's Best

A Best tokotrienol a Tocogaia Ultra a tokotrienolok és tokoferolok kiegyensúlyozott keveréke, egy teljes spektrumú E vitamin komplex készítmény, ami vörös pálmaolajból készült. Ez a készítmény egyedi önemulgeáló tulajdonsággal rendelkezik, ami a hatékony felszívódást garantálja. Emeli a tokotrienolok mennyiségét a vérben, agyban, szívben, a májban, és a bőrben is. 1 kapszula / 198 Ft

Hűségpont (vásárlás után): 357

11 900 Ft
A választott opciók feláraival növelt ár!
Raktáron

További információk a termékről:

Best tokotrienol:

Tájékoztató

1 lágyzselatin kapszula tartalmaz:

1 doboz, 60 adagot tartalmaz

E vitamin ( D-alfa tokoferol)

13,4 mgTE, RDA 166,66%

Kevert tokotrienolok ( TocoGaia Ultra™)

50mg  

Best Tokotrienol átlagosan tartalmaz:

Össz pálma tokotrienol komplex: 330mg

Ebből:

d-Alfa Tokotrienol - 14,3mg

d-Beta Tokotrienol - 2.5mg

d-Gamma Tokotrienol - 26mg

d-Delta Tokotrienol - 7,2mg

 

Egyéb összetevő: glicerin, tisztított víz

GMO mentes

TocoGaia Ultra™ a PhytoGaia bejegyzett védjegye.

A tokotrienolok fenntartható forrásból, malajziai vörös pálmából származnak.

Napi adag: 

-       2*1 kapszula bevétele étkezést követően

A tokotrienolok E-vitamin izomerek, tokoferolok, a zsíroldékony vitaminok (lipovitamin) csoportjába tartozó, kis molekulájú, biológiailag aktív, szerves, növényi vegyületek, amelyeknek négy fajtáját különböztetjük meg (α-, β-, γ-, δ-tokotrienol).  Az E-vitamin tokotrienol formában negyvenszer erősebb és hatékonyabb bizonyos betegségek helyreállításában, ezért "High Potency" E-vitaminnak is nevezik (magas potenciájú természetes E-vitamin). A 21. század E-vitaminjának nevezte a Biochemical Pharmacology című tudományos folyóirat. Az új öregedés-elleni E-vitaminnak is nevezik.

Az E-vitamin-család két alcsoportra: tokotrienolokra (T3) és a tokoferolokra (TP) osztható kémiai szerkezetük alapján. A tokol alapváz, 2-metil-2-alkil-6-hidroxi-krománnak tekinthető. A tokotrienolok molekuláris struktúrája hasonló a tokoferolokéhoz, azzal a különbséggel, hogy az izoprenoid oldallánc három telítetlen kettős kötést tartalmaz. A tokoferolok kémiailag a benzopiranolok csoportjába tartoznak, a fenolos gyűrűn egy, két, vagy három metil-csoporttal. A pirán-gyűrűhöz egy 16 szénatomos lánc (izoprén) kapcsolódik, amely a tokoferolok esetében telített, a tokotrienolok esetében háromszorosan telítetlen.

(R)-Tocotrienol (R3=CH3) V.1.svg

α-Tokotrienol [5,7,8-trimetil] (C29H44O2)

β-Tokotrienol [5,8-dimetil] (C29H42O2)

γ-Tokotrienol [7,8-dimetil] (C28H42O2)

δ-Tokotrienol [8-monometil] (C27H40O2)

Valamennyi formának önálló biológiai aktivitása van, mely a szervezetben megnyilvánuló hatásának a mértékét is meghatározza.  A tokotrienolok humánbiológiai hatásainak, valamint hatásmechanizmusainak kutatása, feltérképezése – különös tekintettel egyes tokotrienolok rákmegelőzésben betöltött szerepére – napjainkban számos kutatás tárgyát képezi. A tokotrienolok az LDL-koleszterin káros hatását a termelődés csökkentésén keresztül, valamint egyfajta kompetitív hatás útján fejtik ki. Jelenlegi ismereteink szerint a kardiovaszkuláris megbetegedések rizikó-tényezőjeként számba vett koleszterinnel kompetitív kapcsolatban vannak az emberi szervezetben való felszívódás tekintetében. Ennek megfelelően a megnövelt tokotrienol-bevitel csökkenti a koleszterin szintjét a vérben, ennek következtében a koleszterin jelentette kockázati tényezőt mérsékli.

Forrás: WIKIPÉDIA részlet

ELŐNYÖK

Erőteljes antioxidáns *

A sejtmembrán rendszer védelmében az E-vitamin biztosítja az első védelmi vonalat a szabad gyökök káros lipidperoxidációja ellen. Az alfa-tokotrienol anitoxidáns kapacitása nagymértékben felülmúlja a klasszikus alfa-tokoferolt4 segít az oxidatív védekezében a károsodott DNS esetében az emberi szervezetben. Egy randomizált, kettős-vak, placebo-kontrollált vizsgálatban 32 egészséges  résztvevő 300 mg placebot (szójaolaj) vagy 300 mg SuprabioTM kaptak  6 hónapon keresztül.10 A SuprabioTM csoport esetében 22-szeresére növelte a hatóanyag a vér tokotrienol szintjét ebben az időszakban a placebo csoporthoz képest.

Támogatja az egészséges agyi és kognitív funkciót *

Az oxidatív stressz akkor jelentkezik, ha a "szabad gyök" oxidatív tevékenysége meghaladja az antioxidáns védelemet. Az idősödő agyon történt kutatás megállapította, hogy az oxidatív stressz  memória csökkenéssel társul. A tokotrienolok képessége ami az  oxidatív stressz ellensúlyozásában nyilvánul meg, egy hatékony eszköz az agyi egészség fenntartásában. Képesek megváltoztatni a sejt jelátviteli útját ez hozzájárulhat az egészséges agy működéséhez. A sejteket szabályozó faktorok úgynevezett nukleáris faktorok, melyek befolyásolják az alapvető gének túlélését és specifikus sejt funkciókat. A tokotrienolról úgy gondolják, hogy támogatja a agyi nukleáris faktorokat, ami szabályozza a szinapszisokat, idegsejt kapcsolatokat.11 Egy újabb tanulmány, ahol 521 személy különböző szintű kognitív funkcióval rendelkezettt, ott ahol a normál csoportnál magasabb volt a kognitív funkció ott magasabb volt a vérben a komplex E vitamin (tokotrienolok, tokoferolok, mind a nyolc formája) szintje.12

Támogatja az egészséges hajat és bőrt *

Ismert, hogy a megfelelő táplálkozás egy fontos tényező az egészséges bőr és haj fenntartásában. 13  Összefüggés van az oxidatív stressz és haj megtartása között 14 . Egy randomizált, kettős-vak, placebo-kontrollált vizsgálatban 38 egészséges férfi és nő esetében egyaránt  alfa-tokoferolt és 50 mg kevert tokotrienol kapszulákat kaptak naponta kétszer a kísérletben résztvevők, étkezést követően 8 hónapon keresztül.15 A tokotrienolok csoportban levő egyéneknél jelentős növekedést tapasztaltak a szőrszálak számának növekedésében egy előre meghatározott fejbőr területen, mint azoknál akik placebót kaptak (szójaolaj).

Egy kettős-vak vizsgálatban 16 egészséges száraz bőrrel rendelkező hölgy vett részt, fele csoport placebót kapott a másik fele egy kapszulát, ami 40 mg tokotrienolt és 2 mg asztaxantint tartalmazott a vizsgálat  négy héten keresztül zajlott.16 Jelentős javulást tapasztaltak az egy hónapnyi tokotrienol és asztaxantin használat után a kutatók a feljegyzésükben a száraz bőrre gyakorolt hatást illetően egy ’kiváló kozmetikai eredményt’ tulajdonítottak a készítménynek.

Egyéb lehetséges előnye a tokotrienolnak:

A zsírszövet a testben már nem tekinthető csupán egy statikus tároló szövetnek. Ismert, hogy egy dinamikus szerv, amely tartalmaz immunsejteket, hormonokat valamint citokin anyagokat (főleg a nyirokrendszer és a vérképző sejtek által elválasztott oldható molekulák összefoglaló elnevezése). Tanulmányok kimutatták, hogy a tokotrienolok felhalmozódhatnak a zsírszövetekben, és képesek  szabályozni az anyagcserét a zsírszövetben.17

A csontok egészségét illetően az állatkísérleti kutatási modellek eredményei azt sugallják, hogy tokotrienolok képesek támogatni az egészséges csontozatot és szilárdságot.18 Az egyik vizsgálatban a tokotrienol keverék megakadályozta a kalcium ürítést a csontból. Egy másik viszgálatban, tokotrienol támogatta az egészséges csontsűrűséget rágcsálókban.

Ezek és egyéb preklinikai vizsgálatok arra utalnak, a tokotrienoloknak további kiaknázatlan lehetőségük van a  szervek épségének és funkciójának megőrzésében az egészséges egyéneknél.

Randomizált, kettős-vak, placebo-kontrollált vizsgálatban 64 egészséges személy (37-78  év közötti)  placebót vagy 160 mg tokotrienolban gazdag  E-vitamint kapott (pálmaolajból) naponta, 6 hónapon keresztül. 5 Azok, akik a tokotrienolban gazdag E-vitamin szedték jelentősen kevesebb volt a DNS-károsodás, mint a placebó esetében. Ezt az előny a tanulmányban résztvevő minden korosztálynál megfigyelték, de ez különösen hangsúlyosabb volt az idősebb résztvevők esetében, mivel az idősebb személyek nagyobb kockázatnak vannak kitéve a DNS-károsodásnak a kor miatt.

Segít fenntartani az egészséges vérzsírt és érrendszeri tónust *

A tokotrienoloknakn sokoldalú előnye van a  szív-és érrendszerre. Egy randomizált, kettős-vak, placebo-kontrollos vizsgálatban 62 egészséges egyén kapott tokotrienollal dúsított E-vitamin készítményt (pálmaolajból), 160 mg napi adagban, 6 hónapon keresztül.9 Az eredményeket külön értékelték 35-49 éves valamint az 50 év feletti korosztály esetében. A tokotrienolok jelentősen emelték a HDLkoleszterinszintet a fiatalabb csoport esetében. Az idősebb csoportnál szignifikánsan csökkent a szabad gyök markerek a vérben, valamint egy éles csökkenést tapasztaltak abban a markerben (AGE), amely felgyorsíthatja az öregedést, amikor az felhalmozódik a szervezetben.

Irodalomjegyzék:

 1. Wong RS, Radhakrishnan AK. Nutr Rev 2012;70:483-90.
 2. Muller M, Cela J, Asensi-Fabado M, Munne-Bosch S. Tocotrienols: Vitamin E Beyond Tocopherols. Second Edition; 2012. 1-15.
 3. Tan B, Watson R, Preedy V, Eds. Tocotrienols: Vitamin E Beyond Tocopherols. Second Edition. Boca Raton: CRC Press; 2012.
 4. Serbinova E, Kagan V, Han D, Packer L. Free Radic Biol Med 1991;10:263-75.
 5. Chin SF, Hamid NA, Latiff AA, others. Nutrition 2008;24:1-10.
 6. Rasool A. Tocotrienols: Vitamin E Beyond Tocopherols. Second Edition; 2012. 267-277.
 7. Rasool AH, Yuen KH, Yusoff K, others. J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo) 2006;52:473-8.
 8. Rasool AH, Rahman AR, Yuen KH, Wong AR. Arch Pharm Res 2008;31:1212-7.
 9. Chin SF, Ibahim J, Makpol S, others. Nutr Metab (Lond) 2011;8:42.
 10. Yuen K, Wong J, Lim A, others. Functional Foods in Health and Disease 2011;3:106-117.
 11. Frank J, Chin XW, Schrader C, others. Ageing Res Rev 2012;11:163- 80.
 12. Mangialasche F, Xu W, Kivipelto M, others. Neurobiol Aging 2011.
 13. Danby FW. Clin Dermatol 2010;28:409-11.
 14. Naziroglu M, Kokcam I. Cell Biochem Funct 2000;18:169-73.
 15. Beoy L, Woei W, Hay Y. Tropical Life Sciences Research 2010;21:91-99.
 16. Yamashita E. Food Style 21 2002;6:112-117.
 17. Weng-Yew W, Brown L. Tocotrienols: Vitamin E Beyond Tocopherols. Second Edition; 2012. 195-208.
 18. Soelaiman I, Mohamed N, Shuid A, Muhammad N. Tocotrienols: Vitamin E Beyond Tocopherols. Second Edition; 2012. 305-322.
 19. Schauss A, Endres J, Clewell A. Tocotrienols: Vitamin E Beyond Tocopherols. Second Edition: CRC Press; 2012. 17-35.

Kapcsolódó termékek:

Vásárlói vélemények:

Kérdések és válaszok:

Figyelmeztetés! Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére, az EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 1169/2011/EU rendelete alapján (2011. október 25.). Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címkefeliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük, a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe! Az egyes étrend-kiegészítők hatása egyénileg eltérő lehet és hatásuk nem garantált!
Gyártók
Kereső
Kifejezés: 

Keresés

Webáruház értékelés

vitaminbolt.eu

Kosárba

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.